9 ترفند خرید گوشی استوک که نمی دانید

استفاده از گوشی‌های رده بالا و پرچمدار، اتفاقی است که نمی‌شود به سادگی از کنار آن عبور کرد. بسیاری از کاربران به دنبال بالاترین کیفیت دوربین، جدیدترین مدل سخت‌افزاری و بیشتری مقدار حافظه داخلی هستند. مجموع این موارد را تنها می‌توان در گوشی‌های بالا رده برندهای مختلف پیدا کرد. از طرفی باتوجه به قیمت بالا و نوسانات ارز در کشور، امکان خرید این گوشی‌ها کمی سخت است. خرید و استفاده از گوشی استوک راه حلی است که می‌تواند کاربران را با پرداخت هزینه‌ای کمتر، به یک مدل گوشی هوشمند پرچم‌دار برساند.

با این حال برای خرید موبایل دست دوم لازم است تا مواردی را مدنظر داشته و کمی احتیاط کنید. در حالی که خرید یک تلفن دست دوم می تواند در بودجه و هزینه شما صرفه جویی کند، اما اگر دوام نداشته باشد یا متوجه شوید که تلفن شما دزدی است، ممکن است در درازمدت برای شما هزینه داشته باشد. از همین رو چند نکته مهم وجود دارد که باید رعایت کنید تا اطمینان حاصل شود که تلفن دست دوم شما دقیقاً همان چیزی را که انتظار دارید، ارائه می دهد. پیش از بررسی این موارد، در ویدئوی زیر به راهنمای خرید گوشی دست دوم می‌پردازیم.

گوشی استوک چیست؟

پیش از هرچیز می‌خواهیم به جواب این سوال برسیم که گوشی استوک چیست؟ اصولا در کالاهای الکترونیکی و دیجیتال (همه‌ی کالاها و نه فقط گوشی هوشمند) محصولی که از بسته‌بندی آن خارج شده و روشن شود، به عنوان یک محصول استوک شناخته می‌شود. این تعریف برای تلفن‌های همراه بیشتر استفاده می‌شود. معمولا گوشی استوک را به عنوان گوشی کارکرده، موبایل دست دوم و یا گوشی در حد نو نیز می‌شناسند.

بهترین مدل گوشی استوک

همانطور که در تعریف گوشی استوک گفتیم، این مدل گوشی‌ها از جعبه خارج شده و برای مدتی نیز مورد استفاده قرار گرفتند. مدت زمان این استفاده مهم نیست. ممکن است چند دقیقه یا حتی چندین سال باشد. محصولات برند آیفون که جزء بهترین گوشی‌های دنیا می‌باشند، بیشترین میزان فروش به عنوان گوشی کارکرده را دارند. به عبارتی بهتر گوشی استوک آیفون پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین مدل موبایل دست دوم می‌باشد.

بیشتر بخوانید: آموزش تصویری ریست فکتوری آیفون

فرق گوشی استوک با اصلی

گوشی استوک و اصلی هر دو گوشی‌های موبایلی هستند که توسط شرکت‌های سازنده ساخته می‌شوند. با این حال، تفاوت‌های کلیدی بین این دو نوع وجود دارد. به گوشی که برای اولین بار و به صورت رسمی توسط شرکت سازنده به بازار عرضه می‌شود، گوشی اصلی گفته می‌شود. این گوشی‌ها معمولاً در جعبه‌های اصلی خود و همراه با تمامی لوازم جانبی عرضه می‌شوند. گوشی‌های اصلی از نظر کیفیت و عملکرد، بالاترین سطح را دارند.

در طرف مقابل همانطور که گفتیم، به گوشی‌ که قبلاً توسط یک کاربر استفاده شده است، گوشی استوک گفته می‌شود. این گوشی‌ها معمولاً از طریق حراجی‌ ها یا از طریق افراد به فروش می‌رسند. گوشی‌های استوک ممکن است در شرایط مختلف ظاهری و عملکردی باشند. برخی از گوشی‌های استوک می توانند در شرایط بسیار خوبی باشند و تنها چند بار از آنها استفاده شده باشد. برخی دیگر از گوشی‌های استوک ممکن است آسیب‌هایی داشته باشند یا سابقه تعمیر داشته باشند.

در اینجا برخی از تفاوت‌های کلیدی بین گوشی استوک و گوشی اصلی آورده شده است:

ویژگیگوشی اصلیگوشی استوک
کیفیتبالاترین سطحممکن است متفاوت باشد
عملکردبالاترین سطحممکن است متفاوت باشد
ظاهرممکن است بدون هیچگونه آسیبی باشدممکن است آسیب‌هایی داشته باشد
قیمتبالاترپایین‌تر
گارانتیمعمولاً دارای گارانتی استمعمولاً فاقد گارانتی است

بیشتر بخوانید: تشخيص كابل اصلي ايفون از تقلبی

مزایا و معایب خرید گوشی کارکرده

پس از شناخت گوشی کارکرده، لازم است با مزایا و معایب آن آشنا شویم. همانند تمامی محصولات الکترونیکی دیگر، موبایل دست دوم نیز دارای مزایا و معایب متعددی می‌باشد. در اینجا به بررسی مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم:

مزایای گوشی استوک

  1. قیمت: بدون شک اولین و مهم‌ترین مزیت گوشی کارکرده قیمت کمتر آن‌ها نسبت به مدل نو است. همانطور که از اسمشان پیداست، این محصولات گوشی در حد نو هستند و به علت اینکه مدتی مورد استفاده قرار گرفتند، نمی‌توان برچسب نو بودن را به آن‌ها زد. قیمت گوشی استوک بستگی به میزان کارکرد آن دارد. با این حال بسیاری از آن‌ها بین 20 الی 40 درصد تخفیف نسبت به قیمت اصلی به فروش می‌رسند. با این حال وجود لوازم جانبی مناسب مانند شارژر، گارد گوشی، هندزفری و یا حتی جعبه از جمله عواملی است که تعیین کننده قیمت موبایل استوک می‌باشند.
  2. امکان پیدا کردن مدل‌های قدیمی: معمولا بسیاری از فروشگاه‌های گوشی از خرید مدل‌های قدیمی خودداری می‌کنند. از همین رو اگر قصد داشته باشید یک گوشی که مدل 4 یا 5 سال پیش است را پیدا کنید، کمی سخت است. با این حال برای خرید گوشی استوک هیچ محدودیتی وجود ندارد. حتی می‌توانید محصولات قدیمی‌تر را نیز پیدا کرده و از آن استفاده کنید.
  3. تجربه استفاده از مدل‌های مختلف: باتوجه به اینکه قیمت گوشی استوک کمتر است، می‌توانید با خرید گوشی کارکرده جدیدترین مدل‌های گوشی‌ هوشمند دنیا داشته باشید و از مزایای آن استفاده کنید.
مزایا و معایب گوشی استوک

معایب گوشی استوک

  1. مشکلات داخلی: ممکن است برخی از مدل‌های گوشی کارکرده به دلیل استفاده طولانی دچار مشکلاتی شوند که در نگاه اول قابل تشخیص نباشند. در اینصورت پس از مدتی استفاده باید برای رفع مشکات گوشی، مجبور به پرداخت هزینه‌های تعمیر باشید.
  2. عدم وجود گارانتی: داشتن گارانتی برای هر وسلیه‌ای که خریداری می‌کنید، امری ضروری است. اما در گوشی‌هایی که به عنوان گوشی در حد نو به فروش می‌رسند، گارانتی وجود ندارد. یعنی باید این ریسک را قبول کنید که در صورت بروز هرگونه مشکل، هزینه تعمیر آن را از جیب پرداخت خواهید کرد.
  3. ظاهر گوشی: یک گوشی استوک با یک گوشی نو تفاوت‌هایی در ظاهر نیز دارند که این موضوع امری طبیعی است. حتی اگر یک گوشی نو هم خریداری کنید، پس از مدتی ظاهر آن همانند روز اول نخواهد بود. با این حال اگر قصد خرید گوشی‌ کارکرده را دارید، نباید انتظار داشته باشید که گوشی با ظاهر نو به دست شما برسد.

باتوجه به تمامی این مواردی که به عنوان مزایا و معایب گوشی استوک مطرح کردیم، موبایل استوک از فروش بالایی برخوردار است و بسیاری از کاربران ترجیح می‌دهند تا با پرداخت هزینه کمتر، از مزایای یک گوشی استوک خوب بهره‌مند شود. برای تشخیص خوب بودن یک موبایل دست دوم لازم است تا مواردی را مدنظر قرار دهید. در ادامه به بررسی این موارد می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: آموزش راه اندازی آیفون با 2 روش ساده


مهم‌ترین ترفندهای خرید گوشی دست دوم (راهنمای خرید)

به عقیده بسیاری از افراد، خرید یک موبایل استوک فرآیند سختی است. اما با درنظر گرفتن این 9 ترفند می‌توانید به راحتی یک گوشی کارکرده خوب را تهیه کنید.

1- گوشی دزدی نخرید!

گوشی دزدی نخرید. خرید گوشی دزدی نه تنها کیفیت و کارایی مناسبی ندارد، تبعات زیادی نیز برای شخص خریدار خواهد داشت. گوشی‌ استوک سرقتی پس از مدتی سرویس‌های مخابراتی خود را از دست می‌دهند و نمی‌توان از اینترنت آن استفاده کرد و یا اینکه با آن تماس گرفت.

انتخاب گوشی استوک باکیفیت

گوشی که فاقد همچین قابلیت‌هایی باشد، غیرقابل استفاده تلقی می‌شود. با شماره‌گیری *#06# می‌توانید کد IMEI گوشی را مشاهده و با کدی که روی جعبه وجود دارد، بررسی کنید. همچنین گوشی که جعبه داشته باشد، نشان‌دهنده دزدی نبودن آن است. البته بررسی کد IMEI بهترین روش می‌باشد.

بیشتر بخوانید: آموزش تصویری بکاپ گرفتن از آیفون

2- خرید گوشی از جاهای معتبر

اگر قصد خرید موبایل استوک را دارید، قطعا ریسک‌هایی که در آن وجود دارد، آشنا هستید. با این‌حال بهتر است برای کاهش ریسک‌های خرید موبایل استوک، از جاهایی که معتبر هستند، خرید کنید. متاسفانه برخی از فروشندگان اطلاعات کاملی درباره موبایل دست دوم را به فروشندگان ارائه نمی‌دهند. از این رو بهتر است گوشی استوک را از فروشگاه‌های یا وبسایت‌های معتبر خریداری کنید تا در صورت بروز مشکل، بتوانید آن را مرجوع کنید.

3- بررسی ظاهر گوشی

بررسی بدنه و ظاهر گوشی اهمیت زیادی دارد. ظاهر گوشی در معرض دید قرار دارد و بهتر است که گوشی استوک ظاهر مناسبی داشته باشد. از این رو بهتر است با دقت و حوصله زیاد تمامی قسمت‌های گوشی، پنل جلو و پشت، کناره‌ها، لبه‌ها که بیشتر در معرض آسیب قرار دارند را مورد بازرسی قرار دهید. همانطور که در بخش قبل گفتیم، نباید انتظار داشته باشید که گوشی کارکرده همانند روز اول باشد.

با این حال داشتن یک فیزیک مناسب و به دور از ضربه، فرو رفتگی، شکستگی و خط و خش‌های عمیق اهمیت زیادی دارد. معمولا فروشندگان این نکات را به خریدار نمی‌گویند تا از خرید منصرف نشود. در اینجا خریدار باید با بررسی کامل گوشی، از سلامت ظاهر آن، مطمئن شود.

بیشتر بخوانید: علت شارژ نشدن گوشی آیفون

4- بررسی باتری گوشی

باتری گوشی تعیین کننده طول عمر و کارایی آن خواهد بود. به عبارتی بهتر هرچه باتری فرسوده‌تر باشد، پایان عمر گوشی نزدیک‌تر است. گوشی استوک آیفون بخشی تحت عنوان Battery Health دارند که میزان سلامت باتری را مشخص می‌کند.

bankmycell

اگر قصد خرید گوشی استوک آیفون را دارید، حتما به این بخش مراجعه کنید. علاوه بر این نرم‌افزار‌ های مختلفی نیز برای تعیین عمر باتری گوشی‌های اندرویدی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. همچنین می‌توانید با باز کردن پنل پشتی، اصلی یا تعویضی بودن باتری را بررسی کنید. البته اگر امکان دسترسی به باتری فراهم باشد.

5- بررسی پورت‌ و درگاه‌های گوشی

پورت شارژ، درگاه‌های سیم‌کارت و کارت‌حافظه از دیگر موارد مهمی است که باید آن‌ها را به دقت بررسی کنید. بهترین کار این است که سیم‌کارت و کارت حافظه‌ خود را در گوشی استوک قرار دهید و شرایط‌ آنتن‌دهی، اتصال به اینترنت و تماس را بررسی کنید. همچنین ببینید که گوشی کارکرده کارت حافظه شما را خوانده یا نه. این موارد می‌تواند تعیین کننده سلامت این قسمت‌ها باشد.

در کنار آن گوشی را به شارژ بزنید تا از سلامت پورت شارژ اطمینان حاصل کنید. همچنین می‌توانید سلامت جک هدفون را نیز با اتصال هندزفری مورد بررسی قرار دهید. برخی از مدل‌های گوشی کارکرده دارای قلم هستند که لازم است آن را هم تست کنید.

بیشتر بخوانید: آموزش غیرفعال کردن جستجوی ایمن

6- بررسی مشخصات داخلی و نرم‌افزاری گوشی

عده‌ای هستند که ظاهر موبایل استوک را تر و تمیز می‌کنند تا رضایت مشتری را جلب کنند. درحالی‌که گوشی در بخش داخلی استاندارد های لازم را ندارد. از این رو بهتر است تا مشخصات داخلی و نرم‌افزاری گوشی استوک را نیز مورد بررسی قرار دهید. روشی وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آن، تمامی قسمت‌های گوشی کارکرده را بررسی کنید.

اگر موبایل دسته دومی که می‌خواهید خریداری کنید از برند سامسونگ باشد، می‌توانید با شماره‌گیری کد *#0*# مشخصات نرم‌افزاری آن را تست کنید. البته این کد برای برندهای مختلف فرق می‌کند. مثلا برای گوشی استوک آیفون این کد *#12345#3001* خواهد بود. در جدول زیر کد تست برندهای مختلف قابل مشاهده است:

برند گوشیکد مربوطه
سونی*##7378423#
ال جی#855*#3845
اچ تی سی*#*#3424#*#*
شیائومی##64663##
هوآوری497613##

7- بررسی لوازم جانبی گوشی

لوازم جانبی گوشی می‌تواند مشخص کند که گوشی استوک مدنظر دزدی است یا خیر. یک گوشی باید دارای شارژر اصلی، هندزفری (برخی موارد)، دفترچه راهنما و از همه‌ مهم‌تر دارای جعبه باشد. وجود جعبه مهم‌ترین عامل برای اثبات اینکه گوشی دزدی نیست، خواهد بود. بهتر است از خرید موبایل دست دوم که فاقد جعبه است، خودداری کنید.

لوازم جانبی گوشی استوک

علاوه بر این لوازم جانبی که درون جعبه قرار دارد، مخصوصا شارژر، مناسب همان گوشی و باتوجه به مشخصات نرم‌افزاری آن تولید شده است. استفاده از شارژر تقلبی برای گوشی می‌تواند باعث آسیب دیدن باتری گوشی در طولانی مدت شود. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم حتما لوازم جانبی همراه گوشی را مورد بررسی قرار دهید.

بیشتر بخوانید: علت روشن نشدن گوشی سامسونگ

8- بررسی رجیستری گوشی

استعلام وضعیت رجیستری گوشی استوک می‌تواند از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کند. در صورت رجیستر شدن گوشی، اطلاعات صاحب آن در سامانه همتا ثبت خواهد شد. در اینصورت شما باید با ورود به این سامانه، مالکیت گوشی را به سیم‌کارت خود انتقال دهید. برای این‌کار لازم است تا با گرفتن کد *7777# به سامانه همتا مراجعه کرده و فرآیند انتقال را انجام دهید.

برای این‌کار لازم است تا کد IMEI گوشی (روی جعبه درج شده است) را در این سامانه وارد کنید. در نهایت برای هردو طرف یعنی هم خریدار و هم فروشنده پیامی مبنی بر تغییر مالکیت ارسال خواهد شد. همچنین اطلاعاتی نظیر تاریخچه مالکیت، گارانتی و اطلاعات صاحب گوشی در سامانه همتا ثبت شده است. شما می توانید آموزش کامل رجیستری گوشی آیفون را مشاهده کنید.

9- بررسی سال تولید گوشی

در نظر بگیرید که گوشی استوک در چه سالی تولید شده است. این موضوع برای آپدیت‌هایی که برای‌ آن می‌آید تاثیرگذار است. اگر گوشی خیلی قدیمی باشد، ممکن است دیگر به‌روز رسانی برای آن نیاید. معمولا گوشی‌‌های آیفون تا چندین سال بعد نیز آپدیت نرم‌افزاری خواهند داشت.

درحالی‌که برندهای دیگر مانند سامسونگ این قابلیت را ندارند و تنها تا چند سال اول آپدیت نرم‌افزاری دارند. داشتن آپدیت موضوع بسیار مهمی است و تعیین‌ می‌کند که آیا گوشی می‌تواند از نرم‌افزارها و قابلیت‌های جدید استفاده کند یا نه.


تست گوشی دست دوم قبل از خرید


سایر مواردی که باید هنگام خرید گوشی کارکرده درنظر بگیرید

گوشی مدنظر خود را انتخاب کنید

ابتدا باید تصمیم بگیرید که کدام گوشی را می خواهید. آیفون 12 است یا گلکسی اس 21؟ هر مدلی که دنبال آن هستید، به یاد داشته باشید که سال تولید و مشخصات را در بررسی کنید. همچنین بهتر است به سیستم عامل آن نیز فکر کنید. به دنبال سیستم اندروید هستید یا iOS؟

آیا ویژگی هایی وجود دارد که دوست دارید یا می خواهید گوشی بعدی شما داشته باشد؟ اهداف خود را تعیین کنید و به آنها پایبند باشید. این گوشی ممکن است دست دوم باشد اما باید یک یا دو سال به خوبی برای شما دوام بیاورد.

بیشتر بخوانید: چرا شارژر داغ می‌کند؟

قیمت ها را بررسی کنید

دانستن اینکه یک گوشی دست دوم چقدر ارزش دارد، به تحقیق بستگی دارد. به اولین قیمتی که می بینید بسنده نکنید، ممکن است خیلی زیاد یا ممکن است خیلی کم باشد که نشان می دهد مشکلی در گوشی وجود دارد. وقتی به این قیمت ها نگاه می کنید، توجه داشته باشید که به هر گوشی چه درجه ای داده می شود. برای هرگوشی باتوجه به مشخصات و مدت زمان کارکردی که داشته، 3 درجه وجود دارد:

  1. درجه A: جدید به نظر می رسد، فقط چند نشانه جزئی از جابجایی در آن مشاهده می شود.
  2. درجه B: ممکن است علائم کمی از آسیب مانند خراش داشته باشد.
  3. درجه C: انتظار داشته باشید که گوشی استفاده شده به نظر برسد و نشانه های قطعی زیادی داشته باشد.

بیشتر خوانید: 7 روش ساده برای تمیز کردن قاب گوشی

ایفون استوک بخریم یا نه؟

پاسخ به این سوال به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

  • بودجه: اگر بودجه محدودی دارید، گوشی استوک می‌تواند یک گزینه مقرون‌به‌صرفه برای خرید گوشی آیفون باشد.
  • نیاز: اگر به دنبال گوشی آیفون با آخرین مشخصات و ویژگی‌ها هستید، خرید گوشی اصلی توصیه می‌شود. با این حال، اگر به دنبال گوشی آیفون با مشخصات و ویژگی‌های مناسب هستید، گوشی استوک می‌تواند یک گزینه مناسب باشد.
  • انتظارات: اگر انتظار دارید گوشی آیفون شما بدون هیچگونه آسیبی باشد، خرید گوشی اصلی توصیه می‌شود. با این حال، اگر انتظار دارید گوشی آیفون شما ممکن است دارای برخی آسیب‌های جزئی باشد، گوشی استوک می‌تواند یک گزینه مناسب باشد.

در ویدئوهای زیر به بررسی دقیق گوشی آیفون استوک پرداخته می شود.


جمع‌بندی

در این مقاله به بررسی مهم‌ترین نکات برای خرید گوشی کارکرده پرداختیم. درنظر گرفتن هریک از این موارد می‌تواند برای خرید یک گوشی استوک خوب تاثیرگذار باشد. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد. آیا تجربه خرید گوشی استوک را داشته‌اید؟ لطفا نظر خود را با ما و سایر عزیزان درمیان بگذارید.

سوالات متداول

چگونه بفهمیم گوشی دست دوم است؟

برای این‌کار می‌توانید از روی ظاهر گوشی دسته دوم بودن آن را تشخیص دهید. گوشی‌ کارکرده ممکن است دارای خط و خش‌، عوض شدن رنگ، شکستگی و یا تغییرات دیگری باشد. همچنین می‌توانید با شماره‌گیری ##786# از دسته دوم یا نو بودن آن مطمئن شوید.

انتقال مالکیت گوشی دست دوم چگونه است؟

برای انتقال مالکیت می توانید کد دستوری *7777# (سامانه همتا) را شماره‌گیری کنید و با گذراندن مراحلی که در آنجا قرار گرفته، مالکیت گوشی را انتقال دهید.

بهترین زمان برای خرید گوشی استوک؟

معمولا پس از رونمایی شرکت‌های تولید کننده از گوشی‌های جدید، بهترین زمان برای خرید گوشی استوک است. معمولا گوشی‌های اندروید در اوایل بهار و گوشی‌های اپل در اوایل پاییز رونمایی می‌شود. از این رو بهترین زمان برای خرید موبایل استوک، همین زمان‌ها خواهد بود.

قیمت گوشی استوک چگونه محاسبه می‌شود؟

عوامل خاصی برای تعیین قیمت گوشی استوک وجود ندارد. با این حال بسیاری از فروشندگان عواملی مانند سال تولید گوشی، سالم بودن ظاهر گوشی، برند و … قیمت گوشی استوک را تعیین می‌کند. البته درنظر داشته باشید که قیمت گوشی اندورید نسبت به آیفون کمتر خواهد بود. دلیل آن نیز آپدیت‌های نرم‌افزاری است که برای آیفون تا چندین سال بعد نیز می‌آيد.

منبع bankmycell
ممکن است شما دوست داشته باشید
نظر شما چیه؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

6 نظر
  1. آواتار مسعود شکرانی
    مسعود شکرانی می گوید

    عالی بود، خیلی کامل و جامع توضیح دادین من چند وقت پیش آیفون استوک خریدم بعدا فهمیدم ریپک بوده

  2. آواتار عمران
    عمران می گوید

    چقدر جالب، یچیز هست هرکی از مامانش قهر میکنه میاد برای ما میشه فروشنده گوشی های استوک
    همه وارداتی و خودشون جعبه درست میکنن

  3. آواتار نازی هستم
    نازی هستم می گوید

    با این قیمت های سر به فلک کشیده دیگه گوشی استوک هم نمیشه خرید

  4. آواتار امیرال
    امیرال می گوید

    استوک پرچم دار سامسونگ پیشنهادش میکنم

  5. آواتار tina
    tina می گوید

    تا الان 4 5 تا گوشی استوک خریدم همه سالم بودن، مهلت تست بگیرین تا ببینین خوب کار میکنه یا نه

  6. آواتار م ح م د
    م ح م د می گوید

    گوشی استوک صرفا یک گوشی خراب و نابود نیست، خیلی از گوشی ها می تونن چند سال استفاده بشن، باید بقبل خرید همه بخش های گوشی رو بررسی کنین